Syndola

Praktijk voor natuurgeneeswijzen, voeding en sport

 

Lachyoga

Bij Lachyoga ofwel Hasya Yoga worden lachoefeningen met yogatechnieken gecombineerd. De Indiase arts/cardioloog dr. Madan Kataria introduceerde dit concept in 1995. Lachyoga is nu wereldwijd actief.

Iedereen kan lachen, daar is geen gevoel van humor voor nodig. Tijdens de lachyoga wordt er gelachen zonder reden. Door in groepsverband opbouwende oefeningen te doen, ontdekt men vanzelf de kracht van lachen. De oefeningen die tijdens de lachyoga gedaan worden, leiden tot een aanstekelijke lach. Door gebruik te maken van  ademhalingsoefeningen uit de yoga leer, gaat er meer zuurstof naar de organen en de hersenen, wat leidt tot een energieker en gezonder gevoel.
Wat de Syndola lachyoga uniek maakt, is de inbreng van de Afrikaanse Djembé (trommel), zoals het nergens anders wordt gedaan. De Djembé zorgt voor opzwepende muziek, waardoor de sfeer gelijk gezellig is. De lachyoga wordt een hele beleving!
Zowel bedrijven als particulieren kunnen bij Syndola terecht voor lachyoga.

Syndola lachyoga voor bedrijven

Lachyoga is een zeer originele en ontspannende activiteit voor teambuilding. Collega’s die samen lachen kunnen beter samenwerken. Wanneer er wordt gelachen op de werkvloer is er gelijk sprake van een goede werksfeer. Ook komen lachende werknemers komen vriendelijk en uitnodigend over naar de klant, waardoor deze zich meteen beter op haar gemak voelt.
Een belangrijke oorzaak van een hoog ziekteverzuim is een slechte of saaie werksfeer. Ook wisselen mensen sneller van baan wanneer de werksfeer niet goed is. Door een goede werksfeer te creëren, treed er minder ziekteverzuim op binnen een bedrijf. Als er samen even ontspannen wordt gelachen, verandert de werksfeer direct. Na een lachworkshop gaan medewerkers lachend terug te werkvloer op. Vaak wordt er nog teruggeblikt op de workshop, waardoor er nog regelmatig wordt nagelachen.

Syndola lachyoga voor particulieren

Iedereen weet dat lachen gezond is. Mensen die veel lachen, voelen zich vaker goed en worden minder snel ziek. Door te lachen maakt het lichaam hormonen aan waardoor je je beter gaat voelen. Zelfs als je zonder reden lacht of alleen al glimlacht, reageert je lichaam daar positief op door het aanmaken van endorfine en serotonine (beide gelukshormonen). Dit is zeer bevorderlijk voor verschillende gezondheidsprocessen alsook effectief bij gewichtsbeheersing. Na een goede lachpartij ziet de wereld er ineens heel anders uit.
Regelmatig organiseert Syndola lachworkshops voor particulieren. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor inschrijven. Bij voldoende inschrijvingen gaat de workshop door.

“Waarom pas lachen wanneer je je goed voelt..?
Terwijl je je goed voelt wanneer je lacht”
THELMA VAN EMMENES