praktijk voor natuurgeneeswijzen en voeding

Behandelingen

U kunt bij praktijk Syndola terecht voor de onderstaande natuurgeneeskundige behandelingen. Afhankelijk van uw aanvullende ziektekostenverzekering, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. Dit gaat niet van uw eigen risico af. Informeer bij uw verzekering naar uw vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen.

Dermasegmentale reflexologie

Dermasegmentale Reflexologie is een natuurgeneeskundige behandelingsmethode die zich uitstekend leent voor het behandelen van spierspanningen en het verbeteren van de doorbloeding.
De behandelingsmethode steunt op de reflectorische werking van de huidsegmenten. Specifieke handgrepen zorgen voor ritmische impulsen op zowel de huid en de spieren als op de ingewanden. De behandeling heeft als doel blokkades op te heffen om spanningen te ontladen, zodat het organisme optimaal kan functioneren. Het zelf-genezend mechanisme wordt sterk gestimuleerd waardoor het hele organisme beter gaat functioneren. Direct na de behandeling, treedt er vaak een zeer ontspannend effect op.

Podosegmentale reflexologie

Podosegmentale Reflexologie is een natuurgeneeskundige behandelingsmethode die op het principe berust, dat de segmentale opbouw van het menselijke lichaam op de voet reflecteert.
Door een diepgaande massage van de voeten, waarbij handgrepen worden afgewisseld met het gebruik van stokjes, worden impulsen aangestuurd via de voeten. Net als bij de Dermasegmentale Reflexologie heeft de behandeling als doel blokkades op te heffen om spanningen te ontladen, zodat het organisme optimaal kan functioneren. Het zelf-genezend mechanisme wordt sterk gestimuleerd waardoor het hele organisme beter gaat functioneren.