Syndola

Praktijk voor natuurgeneeswijzen, voeding en sport

 

Behandelingen

U kunt bij praktijk Syndola terecht voor de onderstaande natuurgeneeskundige behandelingen. Afhankelijk van uw aanvullende ziektekostenverzekering, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. Dit gaat niet van uw eigen risico af. Informeer bij uw verzekering naar uw vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen.

Dermasegmentale reflexologie

Dermasegmentale Reflexologie is een natuurgeneeskundige behandelingsmethode die zich uitstekend leent voor het behandelen van spierspanningen en het verbeteren van de doorbloeding.
De behandelingsmethode steunt op de reflectorische werking van de huidsegmenten. Specifieke handgrepen zorgen voor ritmische impulsen op zowel de huid en de spieren als op de ingewanden. De behandeling heeft als doel blokkades op te heffen om spanningen te ontladen, zodat het organisme optimaal kan functioneren. Het zelf-genezend mechanisme wordt sterk gestimuleerd waardoor het hele organisme beter gaat functioneren. Direct na de behandeling, treedt er vaak een zeer ontspannend effect op.

Podosegmentale reflexologie

Podosegmentale Reflexologie is een natuurgeneeskundige behandelingsmethode die op het principe berust, dat de segmentale opbouw van het menselijke lichaam op de voet reflecteert.
Door een diepgaande massage van de voeten, waarbij handgrepen worden afgewisseld met het gebruik van stokjes, worden impulsen aangestuurd via de voeten. Net als bij de Dermasegmentale Reflexologie heeft de behandeling als doel blokkades op te heffen om spanningen te ontladen, zodat het organisme optimaal kan functioneren. Het zelf-genezend mechanisme wordt sterk gestimuleerd waardoor het hele organisme beter gaat functioneren.

Manuele Lymfe Drainage

Lymfedrainage is een behandelmethode die wordt toegepast wanneer er geen goede doorstroming is van het lichaamsvocht. Het lymfesysteem heeft een belangrijke functie in het afweersysteem en werkt als een soort zuiveringsinstallatie. Manuele Lymfedrainage is een techniek waarbij de therapeut probeert door een zachte pompende handbeweging, vochtopname door de lymfevaten te stimuleren en het functioneren van de vaten te bevorderen. Hierdoor wordt zowel de opname als de afvoer van weefselvocht verhoogt. Een goede werking van het lymfesysteem is van essentieel belang om gezondheidsproblemen te voorkomen of om het genezingsproces te bevorderen.

Biorelaxatietherapie

Stress is de grootste bedreiging voor onze gezondheid en ons welbevinden. Stress kan op talrijke manieren tot uiting komen in de vorm van verschillende ziekten. Het is van groot belang om stress te beheersen, zodat er een evenwicht blijft bestaan tussen het stressmechanisme en het ontspanningsmechanisme.
Biorelaxatie is een natuurlijke wijze om te ontspannen door het verbroken evenwicht tussen het stress- en het ontspanningsmechanisme te herstellen. Om tot de kern te kunnen komen van de Biorelaxatie, is ‘loslaten’ van groot belang, zodat het ontspanningsmechanisme zijn werk weer kan doen. Door los te laten ontspannen de spieren, blokkades worden opgeheven en kan weer diep adem gehaald worden.
De drie basisstappen van de Biorelaxatie zijn: spierontspanning, ademhaling en gedachteloosheid. Na deze drie stappen, volgen er nog vier: namelijk fixatie, concentratie, visualisatie en positief denken. De technieken zijn zeer eenvoudig, de resultaten zijn vaak geweldig!

Bachbloesemtherapie

Dr. Edward Bach (1886-1936) was een befaamd bacterioloog en klassiek homeopaat uit Zuid-Engeland, die leefde aan het begin van deze eeuw. Hij kwam tot de overtuiging dat de gemoedstoestand van mensen vaak de oorzaak is van hun ziekte. Dr. Bach was in staat om met zijn handen de energie van planten en bloemen te voelen. Hierdoor ontwikkelde hij een methode om de energie uit de bloesems te halen en te gebruiken als kruidengeneesmiddel. Op deze manier ontwikkelde hij 38 remedies.
De remedies onderdrukken geen emoties, maar stimuleren een positieve instelling, door gebruik te maken van de karaktereigenschappen van bomen, struiken en planten. Het effect hiervan is dat blokkades worden opgeheven en het zelf-genezend mechanisme wordt gestimuleerd. De bloesems kunnen gelijktijdig met andere medische of complementaire behandelingen gebruikt worden.

Voedingstherapie

Voedingstherapie is een van de meest efficiënte therapieën. De resultaten zijn bijna direct merkbaar en worden bevestigt door een verbetering van de kwaliteit van het bloed. Dit is meetbaar met aan de hand van een bloedanalyse en door een verbetering van de algemene toestand. Voedingstherapie brengt verbetering op alle niveaus, zowel fysiek als psychisch. Het gaat om een therapie waarbij de patiënt actief betrokken is. De patiënt moet dus bereid zijn, zijn volledige medewerking te verlenen.
Voedingstherapie is een natuurgeneeskundige therapie en kan niet vergeleken worden met de reguliere dieetleer. Bepaalde voedingsmiddelen hebben net als geneeskrachtige kruiden een sterk genezende werking op verzwakte of aangetaste organen en ziekten. Voeding als therapie brengt verbetering in het spijsverteringsstelsel, verhoogt de immuniteit en heeft een reinigende en opbouwende werking.

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”
HIPPOCTRATES

Kruidentherapie

Kruidentherapie is het behandelen en voorkomen van ziekten en gezondheidsproblemen door planten, plantendelen en hun bereidingen. Kruidengeneeskunde werkt niet symptomatisch of onderdrukkend op de symptomen die de patiënt heeft. Het is niet te vergelijken met de behandeling met medicatie uit de reguliere geneeskunde, waarbij vaak symptomen van de ziekte worden bestreden of onderdrukt. Kruidentherapie wordt toegepast als complementaire behandeling en is geen vervanging voor de klassieke medicatie. De therapie probeert de algehele conditie te verbeteren zo de bevattelijkheid voor bepaalde problemen af te zwakken.