praktijk voor natuurgeneeswijzen en voeding

Werkwijze

De natuurgeneeskunde werkt persoonsgebonden en behandelt de ‘zieke’ in plaats van de ‘ziekte’. Het resultaat is vaak optimaler en duurzamer. De therapie is gebaseerd op een totaal-visie en benadert de ziekte als signaal van een verstoring van de gehele mens. Dit is een holistische benadering, waar ik als Gezondheidstherapeut volledig achter sta.

Voorafgaand aan de eerste behandeling stuur ik nieuwe cliënten via e-mail het anamnese formulier. Hierop kunnen de persoonsgegevens en de hoofdklacht worden ingevuld. Eventuele andere klachten worden hierop ook bevraagd.
Dit formulier had ik graag tot 2 dagen voor ons eerste gesprek/consult retour ontvangen. Aan de hand van deze informatie kan ik me al enigszins verdiepen in de hoofdklacht en kan ik bepalen of de verwachtingen van u als cliënt reëel zijn ten aanzien van mijn kennis en kunnen als therapeut.
De reden waarom ik dit vooraf doe, is om al een zo goed mogelijk beeld te scheppen van u en uw klachten. Ook gaat op deze manier de tijd niet van uw behandelingstijd en is dus kosteloos.

Bij Syndola wordt er gekeken naar uw klachten, uw behoeften en uw mogelijkheden. Aan de hand van de anamnese en bevindingen tijdens de eerste afspraak, ga ik een behandelplan opstellen. Deze bespreek ik in een volgend consult met u. Het behandelplan kan volledig therapeutisch zijn en  bestaat uit manuele therapiën, adviezen, leefstijlaanpassingen, gesprekstherapie en gebruik van natuurlijke geneesmiddelen als ondersteuning. Het behandelplan kan ook de vorm aannemen van een therapieplan in combinatie met een sportschema op maat of  lachyoga in groepsverband.

Na het bespreken van het behandelplan, kunt u besluiten, al dan niet in behandeling te komen. Samen kunnen we dan werken aan het herstel van het zelf genezend vermogen.

Wilt u actief aan de slag gaan met uw klachten? Neem contact op met Syndola en samen onderzoeken we de mogelijkheden!